Naar boven

Advies

'Het is voor ons een uitdaging om te bekijken wat we met de schoenen kunnen doen om mensen weer gemakkelijker te laten lopen. Onze schoenconsulenten kunnen de diverse voorkomende problemen herkennen en bieden daarbij de oplossingen. Bij meer specifieke problemen verwijzen we door naar de medische specialisten waar we nauw mee samenwerken.'

~ Kees Boogerd - eigenaar van Gert de Olde Schoenen


Bij Gert de Olde Schoenen wordt veel aandacht besteed aan deskundig advies en het hooghouden van de aanwezige kennis en kunde. Onze medewerkers zijn allemaal gediplomeerde schoenverkopers, waarvan ook een zevental Schoenconsulenten en een drietal in opleiding, zodat alle medewerkers op de hoogte zijn van het opmeten van voeten en de juiste schoenvorm voor uw voeten.

Tevens zijn wij aangesloten bij een samenwerkingsverband waar Pasvorm en Comfortabel lopen hoog in het vaandel staan: Podo Linéa. Wat voor schoen u ook zoekt: sportief, elegant, kleurrijk of chic... Altijd een perfecte pasvorm! Ons assortiment schoenen voor dames, heren en kinderen is erg breed, met verschillende stijlen en een goede pasvorm voor elk voettype.

Door de uitgebreide achtergrondkennis van onze medewerkers kunnen zij diverse voetafwijkingen herkennen en met onze uitgebreide collectie kan er een goede schoen voor elke voet gevonden worden. Iedere voet is immers weer anders. Een afwijking van een voet hoeft niet te betekenen dat er speciale schoenen gemaakt moeten worden en hoeft al helemaal niet te betekenen dat je geen modieuze of vlotte schoenen meer aan kan.

Onze werkwijze:

Wij meten uw voeten:
Om een perfect passende schoen voor u te vinden, meten wij eerst altijd uw beide voeten op. Er zijn namelijk weinig mensen die twee gelijke voeten hebben en hier houden we graag rekening mee.
 
Wij meten de juiste lengte:
De schoen moet aan de voet aangepast worden en niet andersom. Daarom staat bij ons, als Podo Linéa-vakspecialist, de voet centraal. De schoen moet u het juiste comfort geven voor optimaal loopplezier.
 2
Wij beoordelen de juiste breedte:
Wij bieden een groot assortiment schoenen in verschillende wijdtematen aan, zodat we voor ieder voettype een passende schoen hebben. Een goed passende schoen voorkomt vermoeidheid en andere lichaamsklachten.
 
Wij letten op de juiste sluiting:
Uw tenen hebben behoefte aan voldoende bewegingsvrijheid. Een goed aansluitende en passende schoen is de absolute basis voor een gezond lichaam.
 

Vraag advies over het onderhoud

Een perfect passende schoen wilt u natuurlijk zo lang mogelijk kunnen dragen. Om langer plezier te hebben van uw schoenen, is onderhoud erg belangrijk. Onze collega's kunnen u hierover goed informeren.

5 tips voor diabetici
 1. Houd uw voeten in de gaten.
  Uw voeten worden kwetsbaar en minder gevoelig. Als u een wondje niet voelt is de kans groot dat het erger wordt. Controleer daarom uw voeten minstens één keer per dag. Zorg daarbij voor goed licht en gebruik eventueel een spiegel.

 2. Was uw voeten elke dag.
  Controleer eerst de watertemperatuur (36 graden is prima) met een thermometer. Was uw voeten grondig maar niet langdurig. Droog ze goed af, vooral tussen de tenen, met een zachte doek.

 3. Houd uw nagels in toom.
  Knip uw nagels recht af en maak de hoekjes minder scherp met een kartonnen nagelvijltje. Denk erom: kleine wondjes zijn uw grootste vijand! Gebruik daarom een veilige ronde schaar.

 4. Laat wondjes professioneel verzorgen.
  U kunt een wondje zelf ontsmetten en afdekken met een steriel gaasje. Laat er vervolgens een arts naar kijken. Gebruik geen zalf of gekleurde jodium, want dan kan de dokter de wond niet meer goed zien.

 5. Kies uw schoenen zorgvuldig.
  Schoenen voor diabetici moeten aan veel eisen voldoen, ze moeten niet te stijf en niet te soepel zijn en ze dienen ondersteuning te bieden zonder te knellen. En u wilt er óók modieus bijlopen! Ons personeel is speciaal opgeleid om diabetici te adviseren.

Contactformulier

Vul uw gegevens hieronder in, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen.
Stel een vraag